Tábor 2012 – Kecskemét

Kecskemét, Úrihegy – 2012. július 2–9.

A Szegeden működő Tiszavirág (Hit és fény) közösség a nyár elején második alkalommal szervezett tábort tagjai számára. A színes programokkal bővelkedő hét napos együttlétnek ezúttal egy Kecskemét külvárosában fellelhető piarista ház adott otthont, amely nagy udvarának és a tőszomszédságában fekvő erdőnek köszönhetően a nyár forróságát is barátivá tette.

A résztvevők között voltak gyerekek, fiatalok és felnőttek, valamint fiúk és lányok egyaránt, úgy fogyatékkal élők, mint barátaik. A megérkezést követően az első nap a ház belakásával, otthonossá tételével, ismerkedéssel telt. A szervezők és segítők tarsolyában lapuló programok, játékok fokozatosan bújtak elő. Volt agyagozás, nemezelés, tábortűz, éneklés és sütögetés, közös festés, fagyizás, ántakatészó, diavetítés, kincskeresés meg táncház is. Kétszer jutott alkalom arra, hogy a meglehetősen nehéz közlekedési körülmények ellenére megvalósuljon a kirándulás, egyik délelőtt a Vadaspark fogadta a táborlakókat, egy másik délután pedig a Planetárium csodája nyűgözte le őket.

A Tiszavirág Tábor minden napja imával és megosztással zárult, esténként a körben ülve mindenki elmondhatta, hogy milyen személyes vagy közösségi élmény jelentett számára sokat, kihez került közelebb, s mi az, amiért hálás, köszönetet mond ének és fohász segítségével.